Firme ERP Romania | Piata Solutiilor ERP

Piata solutiilor ERP din Romania se afla intr-o schimbare profunda. Multe dintre elementele ei indica o relativa stagnare daca nu chiar scadere.

LLP Bucharest este de parere ca multe dintre aspectele de acum 10 ani pot fi intalnite si in zilele noastre. Spre exemplu, interesul fata de solutiile integrate, performante ale zilelor noastre este destul de scazut in marea masa a companiilor romanesti. Pentru producatorii si implementatorii de solutii IT senzatia de inceput de drum este la fel de acuta ca in urma cu zece ani. Totodata, exista un decalaj enorm intre companiile de IT si cele de comunicatii.

Chiar daca compania LLP a realizat o cifra de afaceri in crestere fata de anul precedent aceasta este o suma mica comparativ cu a oricarui jucator din telecom. In plus, nici cele mai importante companii din aceasta industrie, SIVECO, HP, IBM nu inregistreaza venituri spectaculoase sau macar comparabile cu Vodafone sau Orange.

Avem foarte mult de recuperat pana ajungem la o dezvoltare comparabila cu cea din vestul Europei. In momentul de fata, piata ERP in Romania are aceeasi dimensiune cu cea a Ungariei sau a Sloveniei la o suprafata si o populatie net superioara. Compania LLP se mandreste cu achizitia diviziei Microsoft Dynamics a companiei EWIR estWest Informatique Roumanie, prima achizitie din cei 15 ani de existenta ai grupului LLP. estWest a fost primul integrator si furnizor pentru solutia Microsoft Dynamics NAV (anterior Navision) din Romania, LLP avand in prezent peste 60 de clienti de Microsoft Dynamics NAV (aproximativ o treime din numarul total de implementari de Navision din Romania).

LLP Bucharest este primul partener Microsoft care a localizat versiunile 3.0 si 4.0 pentru solutia Microsoft Dynamics AX (anterior Axapta), asigurand in acest mod o aliniere totala a produsului la cerintele companiilor din Romania. Versiunile localizate includ o interfata in limba romana, acest lucru reducand substantial timpul necesar pentru acomodarea utilizatorilor cu aceasta solutie. De asemenea, produsul localizat de LLP Bucharest este perfect  compatibil cu reglementarile legislative din Romania si cu nevoile companiilor autohtone. Microsoft Dynamics AX este o solutie ERP complexa, apta sa raspunda cerintelor din companii mari. “Marturie a acestui lucru numarandu-se jucatori importanti pe piata autohtona, precum:  REBU, Lindab,  SIDEM sau Aleximi-THIMM.”
De asemenea, grupul LLP a primit  pe parcursul anului 2007 si titlul de cel mai important partener din Europa din partea Infor.
LLP Bucharest este cel mai important distribuitor pentru solutiile Infor in Romania, avand un numar mare de clienti pentru silutiile Infor SunSystems.

Din topul companiilor ERP din Romania care implementeaza solutiile Microsoft Dynamics AX fac parte AGER Solutions, Novensys, IndSoft (Industrial Software, Sibiu), Matricia Solutions mai sunt si altere i-am mentionat pe cei mai activi in piata.

Lista furnizorilor de ERP Romania

Advanced software solutions Fair Value Rose
Ager solutions GITS SAN
Alfa software Global Software Senior Software
ApliX Infor Sistec-sbsol
Assitec Infrasoft Siveco
Atto soft Integrator Skysoft
Berg computers Junior Soft Soft agency
Bit software Kepler Synergizer
Blue logic LLP Syntesio
Brinel Matricia Sysgenic
Ciel Mesonic Techteam akela
Crescendo Montero Totalsoft
Crisoft NetVisionSoft Transart
EBS Romania Novensys Unisoft
Elian Solutions Oracle Viami software
Entersoft Oraecon Winmentor
Epicor Prodigy Wizrom
Evo Experience Prosoft Zapa
Exact software Qnet Zero paper
Expert Software Romanian soft company Softexpert
Facebooklinkedinmail