De unde cumperi motor auto second hand fără țeapă

Nimic nu este mai enervant decât să îți prețuiești mașina și să te lase motorul. Dar problema nu e că nu îți pornește motorul dimineța la rece. Acest moment de atenționare a trecut deja. Problema e când îți moare motorul de tot, adică când trebuie să cumperi un motor nou pentru că ți sa rupt distribuția în mers. Eu am avut un motor de Ford avariat din cauza lanțului de distribuție rupt in timp ce motorul funcționa. A făcut ceva ravagii iar diagnoza mecanicului m-a împins să cumpăr un motor ford 1.8 tdci de la un model s-max din dezmembrări. 

Totuși dacă urmezi sfaturile date de un expert în dezmembrări auto din Bihor în acest articol, posibil să ieși mai ieftin la finalul înlocuirii unui motor auto stricat.

Primul lucru probabil te întrebi cât ar costa înlocuirea motorului tău avariat cu un motor second hand. Cu siguranță un motor second hand din dezmembrari auto mult mai puțin decît unul nou. În cazul meu, un motor nou de ford 1,8 tdci de 125 cp, ar fi costat adus din fabrică și montat la reprezentanță aproximativ 8.000 euro.

Eu am reparat mașina cu un motor auto second hand luat de la un parc de dezmembrari auto din Bihor ABC CAR. Un motor de ford second hand cu mai puțin de 150.000 de km ma costat 800 EUR la care am mai adăugat kit-ul de distribuție schimbat, ulei, operațiuni de curățare și montaj. Astea sunt costuri fără de care nu scapi.

DAR fi foarte atent de unde cumperi un motor auto din dezmembrări. Un motor cu kit de distribuție nu poate fi cumpărat simplu de la cel mai ieftin parc de dezmembrări auto cum ai cumpăra un far spart.

Pentru a evita o țeapă trebuie să studiezi un pic elementele pricipale care să te asigure că faci o achiziție profitabilă. Fie că acum te gândești la un motor auto nou sau un motor auto second hand, caută bine online toate opțiunile. 

Acest articol are ca scop să demonstreze bunele practici care să  le adopți cînd cumperi un motor auto din dezmembrări sau nou de la fabricant. Dacă ești atent la detaliile oferite de noi, vei scuti și bani și efort și nervi. Noi nu vrem să îți iei țeapă la primul tău motor second hand schimbat.

La ce să fi atent când cumperi un motor auto second hand. 

  • Examinează numărul de kilometri declarat de vânzător

In mod normal, toate motoarele auto second hand vândute de parcurile de dezmembrări ar trebui să fie insoțite de poza/ declarație a numărului de kilometri ai mașinii de pe care a fost dezmembrat. Cel puțin în țările civilizate asa se procedează.
În cazul meu, am sunat la firmele de dezmembrări și cei care nu au putut să aducă un minim de dovezi care să ateste măcar teoretic numărul de kilometri ai motorului i-am tăiat de pe listă. Când îți schimbi motorul este o cheltuială mare și vrei un motor cât mai puțin rulat și asta ar trebui identificat in actele mașini de pe care provine. Să ști că marea majoritate a motoarelor din dezmembrări au doar o poza a kilometrajului mașini care să ateste numărul de kilometri. DAR persoanele fizice trimit ca și dovadă și VIN / cartea mașinii si ceva info de service. Dacă faci rost de VIN -ul mașini care se dezmembrează atunci poți să cauți in bazele de date de tipul carvertical să vezi istoricul mașinii. Vei obține un motor auto second ieftin și de calitate dacă depui efort să îl verifici un pic ca un mic detectiv.

  • Verifică parcul de dezmembrări și review -urile online

Înainte să cumperi noul tău motor auto second hand, fă-ți un favor și investighează un pic firma ce ți-l vinde. Vezi ce review-uri are pe Google, verifică ce review-uri are pe pieseauto.ro
Întreabă firma care vinde motorul despre costurile transportului, garanție oferită, costul transportului de retur în cazul în care trebuie să faci retur. 

  • Verifică identitatea, adresa si numărul de telefon mai ales în cazul persoanei fizice care îți vinde un motor auto

În cazul în care cumperi un motor auto second de la o persoana fizică, este recomandat să faci plata prin bancă ca să ai o dovadă irefutabilă in cazul în care iei țeapă și primești un motor avariat. Este ideal dacă poți conversa cu persoana fizică prin email sau whatsup ca să ai in scris declarația lui că motorul era funcțional cand a dezafectat/ dezmembrat mașina. 

Dacă ai norocul să găsești motorul la un parc de dezmembrări în apropiere de tine, ar fi bine să faci o vizită cu mecanicul tău și să il cumperit după o verificare la fața locului. 


De unde să cumperi un motor auto second hand? 

Cele mai multe parcuri auto de dezmembrări recomandă să cumperi motorul auto second doar din vecinătatea ta, prin vizită fizică in locație. Dacă ești în apropiere de Bihor îți recomand să cauți motorul tău și la https://pieseautodindezmembrari.ro/


În primul rând este vorba de aspectul de siguranță care o primești după ce mergi cu un mecanic să verifice motorul.
În al doilea rând este mai ieftin costul transportului unui motor pe cont propriu sau cu un prieten decât un transport prin curier.
Gândește-te că dacă primești motorul auto prin curier, va trebui să il expediezi direct la service unde să facă recepția și verificarea coletului înainte de a semna de primire.
Descărcarea motorului auto direct la service-ul auto va fi mai simplă pentru că la service au macara specială cu care să il preia de la transportator.

Dacă nu găsești motorul de schimbat la un parc de dezmembrări din apropiere ta, îl comanzi online de undeva din țară.  De preferabil să îl cumperi de la o firmă de dezmembrări serioasă cu review-uri bune și vechime pe piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *