10 moduri de reducere a stresului la locul de munca

Pentru foarte multi oameni locul de munca poate genera o puternica presiune. Iata zece tehnici simple pe care le puteti utiliza pentru reducerea stresului si a tensiunii.

  1. Cea mai buna cale de a te deconencta este un hobby care iti umple timpul liber. Fa ceva ce nu poti face la serviciu.
  2. Exista foarte multi oameni care lucreaza ani intregi fara vacanta. Dar acest lucru este o greseala. Cat de lunga ar trebui sa fie vacanta? Depinde de personalitatea ta.
  3. Daca ai impresia ca intreruperile repetate sunt stresante, incearca sa primesti telefoane numai cand vrei intr-un anumit interval al zilei; daca esti ocupat, pune pe cineva sa-ti primeasca mesajele.
  4. Daca te deranjeaza numeroasele telefoane venite de la subordonati sau superiori, gandeste-te sa-ti schimbi numarul de telefon, eventual fara a-l trece in cartea de telefon.
  5. Lipsa unui anumit grad de intimitate determina o crestere a stresului si reduce productivitatea. Aranjamentul biroului ar trebui sa permita tuturor angajatilor sa aiba mici spatii private, cu usi pe care le pot inchide pentru a le da timp sa gandeasca.
  6. Gaseste-ti inca un birou unde sa poti merge sa gandesti, sau lucrezi in liniste pentru cateva ore, atunci cand presiunea care vine din toate partile te copleseste.
  7. Daca ai prea mult de lucru, deleaga. Vei fi surprins sa vezi cate pot realiza colegii tai fara tine.
  8. Daca te confrunti cu o sarcina foarte importanta intr-un timp foarte scurt, incearca sa imparti sarcina in segmente mai mici si realizeaza cate o parte in fiecare zi.
  9. Psihologii au dezvoltat un numar de tehnici de relaxare care pot ajuta la reducerea stresului la locul de munca. Una dintre tehnicile elementare este sa respirati adanc. Acest lucru elimina tensiunea prin cresterea cantitatii de oxigen din sistemul nervos.
  10. Pentru a scapa de stresul „lumii reale”, inchide usa, aseaza-te comod si petrece-ti urmatoarele zece minute visand cu ochii deschisi. Aceasta scurta „vacanta mentala” iti confera o pauza eficienta in reducerea tensiunii.

Mult succes in combaterea stresului la locul de munca.

Facebooklinkedinmail