CRM Microsoft Dynamics vs Sales force comparatie

În acest articol vom face comparatie intre CRM Microsoft Dynamics vs Sales force, pentru a vedea care dintre acestea două este o opțiune mai bună pentru firmele care doresc să adopte un sistem CRM.

Din punct de vedere istoric, Sales force a fost întotdeauna cel mai dominant CRM SaaS (Software as a Service) , de la lansarea sa în 1999 până în 2013. Microsoft Dynamics CRM vine puternic in spatele Salesforce, atât în ​​termeni de număr de utilizatori, cat si ca numar de implementări. Microsoft se apropie atât de mult încât în curând chiar se poate sa depășească Salesforce ca platforma lider în spațiul CRM. Această noțiune este susținută de analiza recenta a pietei CRM, cum ar fi analiza realizata de Gartner, care concluzioneaza că „Salesforce.com continuă să conducă piața în ambele directii atat la numarul de noi implementari cat  și la numarul noilor clienți. Cu toate acestea, decalajul funcțional și gradul de utilizare a închis 2013) cu unele cifre ce arata ca Microsoft Dynamics CRM, este lider in fata lui Salesforce.com. ”

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, luați în considerare următoarele statistici citate de revista Forbes în ceea ce privește cota de piață Microsoft Dynamics CRM și potențialul.

„În 2013, produsul CRM al companiei Microsoft a stat în spatele Salesforce.com, Oracle și SAP, controland doar 6,8% din piața de CRM. Șocant este ca Microsoft CRM a crescut de aproape 23% în același an, și, prin urmare, a devenit al doilea în spatele Salesforce.com. Statisticile descrie în mod clar că Salesforce.com s-ar putea confrunta cu un gigant trezit.  Microsoft a avut 20 de ori veniturile Salesforce.com in 2013, și a câștigat 22 miliarde dolari în ultimul an fiscal raportat, comparativ cu Salesforce care raporteaza 232 milioane dolari pierdere.

Pentru a adăuga chiar mai mult, Microsoft CRM a avut 89 miliarde dolari în numerar și investiții pe termen scurt pe o parte, la sfârșitul anului 2014, informatii raportate in primul trimestru fiscal. Salesforce.com a avut mai puțin de un miliard (aproximativ 900 milioane dolari la 30 aprilie 2014). ”

Deci, cum se face că Dynamics CRM este capabil să câștige (și continuă să câștige) cota de piață atât de mult într-un interval scurt de timp? Răspunsul nu este doar un factor, dar o serie de factori.

Să ne uităm la aceste detalii mai jos unde vom compara Microsoft Dynamics CRM cu Salesforce.

Comparatie Microsoft Dynamics CRM si Sales force

1. Cost

Cel mai mare factor în orice investiție de afaceri este costul solutiei. Orice afacere în căutarea de a pune în aplicare o soluție CRM se va uita in mod natural la costul soluției, ca unul dintre factorii majori care influențează decizia de cumparare, pentru a merge cu soluția  A sau B. Și în acest caz, costul de proprietate pentru Microsoft Dynamics CRM este mult mai mic decât a lui Salesforce. Să ne uităm la această diferență de costuri în detaliu.

Flexibilitate Microsoft Dynamics CRM vs Sales force CRM

Add-on-uri de funcționalitate: Microsoft castiga avand un cost inferior lui salesforce
Spatiul de stocare in cloud: Microsoft vinde spatiul suplimentare de stocare la jumatate fata de  Salesforce
Numarul de utilizatori: Microsoft are abonamente flexibile; puteți achiziționa cât de multe sau cât de puține licente doriți. SalesForce are un număr fix de abonamente ce trebuie să fie cumpărate
Serviciul mobil: Microsoft nu percepe taxe suplimentare pentru întreaga aplicatie Mobile Express. n
Entitățile personalizate Offline Microsoft ofera aceasta optiune standard putant lucra  deconectat fără costuri suplimentare. La SalesForce există o taxă lunară implicita pentru accesul offline la entitățile personalizate (prin utilizarea lor in pachetul Professional Edition.
După cum puteți vedea mai sus, atunci când comparam Microsoft Dynamics CRM vs Salesforce, Dynamics CRM pare a fi opțiunea mai rentabilă.

2. Experiență Familiara Microsoft Office

Din moment ce aproape toți utilizatorii folosesc Microsoft Office, orice aplicație care oferă senzatia Microsoft Office  „ca” experiență, este in mod natural mai confortabila. Si din moment ce Microsoft Dynamics CRM Online este o adevărata aplicație Microsoft Office, este în măsură să ofere aceeași experiență de utilizator MS Office și un set extins de caracteristici, ceea ce face mult mai ușor de utilizat și mai eficient ca un CRM.
Salesforce pe de altă parte, nu oferă o astfel de experiență de utilizare familiară, nici un set extins de caracteristici, ceea ce il face mult mai greu de a utilizat, în comparație cu Dynamics CRM.

3. Cloud plus sau versiunea locala pe server

În timp ce Salesforce este disponibil numai ca CRM Cloud bazat, Dynamics CRM Microsoft pot fi utilizate atât pe serverul propriu, cât și în nor. Mai mult, clienții pot achiziționa atât versiunile locale și cloud si pot migra cu ușurință de la versiunea locala  la implementările de cloud (și invers), în funcție de activitatea firmei.

4. Inline Analytics convenabil

Microsoft Dynamics CRM oferă, de asemenea informatii de tip Analytics, informatii care Salesforce nu le ofera.

5. Tablourile de bord ale aplicatiilor

Microsoft Dynamics CRM oferă, de asemenea, tablouri de bord pentru diverse aplicații, împreună cu privilegii de securitate și de date, care Salesforce nu le ofera. În plus, acesta oferă, de asemenea, capacitatea de a afișa diagrame, liste și iFrame-uri, împreună cu rapoarte simple, în timp ce Salesforce oferă doar rapoarte simple.

Mai mult decât atât, rapoartele în timp real oferite de Dynamics CRM sunt 100% în timp real, în timp ce rapoarte în timp real oferite de Salesforce au de obicei un decalaj de timp de 30 până la 60 de minute. Există, de asemenea o facilitate fara nici o limită la refresh-ul datelor online în Microsoft Dynamics CRM, iar Salesforce impune limite privind reîmprospătarea (refresh-ul) datelor.

6. Interfata personalizata

User Interface-ul CRM  Dynamics oferă o experienta extrem de ușor de utilizat, drag and drop ca funcționalitate ca standard pentru utilizatorii săi. Salesforce pe de altă parte, nu oferă această facilitate drag and drop în interfata.

In Salesforce, caracteristicile de personalizare sunt disponibile doar pentru utilizatorii avansați și administratori în, iar Dynamics CRM oferă această funcționalitate pentru toți utilizatorii.

Concluzie

Sistemele CRM azi nu sunt doar sisteme ce vorbesc despre urmărirea vânzărilor și gestionarea clientilor, ele sunt, de asemenea, sisteme de marketing, ajuta in furnizarea de servicii și controleaza procesul de satisfacție a clienților, și mai presus de toate, ofera informatii globale de gestionare a afacerii.

Drept urmare, ceea ce este foarte important atunci când alegeti un sistem CRM este modul în care acesta vă permite să va conectati cu lumea noua a afacerilor ce evolueaza zilnic.

Pe baza diferențelor enumerate mai sus, eu personal cred că, atunci când comparați Microsoft Dynamics CRM vs Salesforce, Dynamics CRM oferă o valoare mult mai buna pentru organizația dumneavoastră în ceea ce privește funcționalitatea, flexibilitatea și costurile.

Un CRM interesant evaluat in 2015 este FutureLABS CRM, ataca direct solutiile Dynamics CRM si Salesforce.
Vedeti detalii despre aceasta solutie aici.