Implementare ERP pregatire strategica

Cochetezi demult cu ideea de ERP . Daca pana la selectia castigatorului din lista scurta de solutii ERP nu mai este mult, sigur te-ai prins ca etapa de implementare ERP nu este chiar asa simpla. Consultantii ti-au prezentat echipa de implementare si ti-au explicat intregul proces. Totusi fie ca vorbim de solutii ERP autohtone serioase precum Charisma ERP, Senior ERP sau de solutii Microsoft ERP AX etapa de implementare pentru un ERP este extrem de importanta si cea mai dificila etapa dupa cea de achizitie.

De cele mai multe ori dupa ce faci cercetare 2 ani de zile, testezi, discuti cu multiple firme specializate vine momentul semnarii contractului si pregatirea de implementare.

Charisma ERP se lauda cu 850 de firme care au trecut printr-un proces de implementare ERP cu succes.

Pentru pregatirea psihologica si strategica urmeaza elementele de succes necesare intr-un proces de implementare.

  1. Asigura-te ca implementarea este sustinuta de management.
  2. Sigur nu ai optat pentru o solutie ERP standard, deci asigura-te ca nevoiele tale au fost intelese
  3. Vinde aplicatia ERP angajatilor 🙂 Explica clar beneficiile fiecarui angajat implicat in utilizarea aplicatiei cu accent pe ce are el de castigat
  4. Instruire angajati inainte de startul implementarii este esentiala
  5. Oferiti recompense angajatilor pentru feedback-ul constructiv oferit
  6. Fi-ti flexibil
  7. Asigurati-va suportul post implementare ERP
  8. Cereti dezactivarea campurilor inutile
  9. Evaluati realist situatia pe baza feedback-ului
  10. Fi pregatit ca implementarea sistemului sa se prelungeasca

Realizeaza si actualizeaza minutios etapele de implementare a solutiei ERP alese.

Implementarea in realitate este un procest iterativ care poate intampina blocaje decizionale sau tehnice. Pregatirea si simularea implementarii desii te va costa timp si ceva bani in plus o poti cere consultantilor. Fii circumspect in informatiile generice neprobate.

EBS, SeniorERP, Charisma sunt top firme de ERP cu implementari de succes. Vezi in ce masura in portofoliul de clienti se regaseste o firma de calibrul tau, ideal ar fi pe aceeasi industrie. Atentie ca ERP-urile locale ca sistem de implementare sunt diferite de cele multinationale unde vorbim de alte concentrare de forte.

In final ca si concluzie, realizeaza audituri independente cu consultanti neimplicati direct in procesul de implementare. Auditul procesului de implementare este important si efectuat de o entitate neimplicata cu nici una dintre parti (beneficiar – furnizor ERP) va asigura un procent mai mare de siguranta.

Intr-un articol viitor voi impartasii impresia facuta de livebill.ro pare o solutie ERP cu implementare usoara, dar posibil sa nu se preteze pentru adevaratii utilizatori de sisteme ERP.

Va doresc o implementare ERP rapida si plina de satisfactii.

Facebooklinkedinmail