Nokian wr d4 Pareri

Nokian WR D4 sunt clasate ca anvelope Premium de iarna. Aceste anvelope sunt construite pentru turisme din clasa mica si medie. Acest mode de anvelope sunt inlocuitorul imbunatatit al modelului Nokian WR D3.

Anvelope cu un calificativ bun de 66%  primit de la mai multi utilizatori de SEAT Leon pe dimensiunea anvelopei de 225/45 R17.  Acest calificativ insotit de parerile personale ale soferilor au fost efectuate in teste pe drumuri combinate dpdv conditii umed, uscat, zapada si gheata. In medie parerile au fost ajustate dupa ce au fost efectuati 4.000 km cu un set de anvelope de iarna Nokian WR d4.
Aceste anvelope au o aderenta fantastica mai ales pe zapada. Totusi se tocesc relativ rapid. Acei utilizatori de anvelope de iarna care au folosit aceste anvelope si vara au avut evident surpriza sa le erodeze si sa crape cauciucul in anumite zone. In Romania Iarna nui ca Vara, deci incaltati masina vara cu anvelope de vara si iarna cu anvelope de iarna.
Din punct de vedere al eficientei la consumul de carburant si nivelul de sonorizare sunt ok. Nu prezinta sirenaj puternic care sa incomodeze la rularea cu viteze mari in conditii de asfalt uscat.
Un utilizator de Audi, a cumparat si a utilizat acest model de anvelope nokian WR D4 in 2015. Le-a folosit cu succes 3 sezoane. Adica 3 ierni. Declarat multumit in final.
La viteze mari, specifice uneori conducatorilor de Audi, prezinta oarece instabilitati. Consumul de combustibil a ramas in parametri normali.
In prima iarna s-au tocit 3 mm. In a doua iarna deja au ajuns la tocire de 4 mm si nu mai prezentau aceeasi eficienta ca in primul an de la achizitie.
Parerea mea fata de anvelopele de iarna este ca ar fi ideal sa fie folosite doar 2 ierni, adica insumat aproximativ 12 luni de rulaj.
Mai bine cumperi anvelope de iarna mai des dar mai ieftine decat sa investesti mai mult in anvelope de iarna PREMIUM si sa tragi cu dintii de ele. Este clar din mai multe pareri exprimate pe multiple modele de anvelope de iarna PREMIUM ca din al doilea sezon deja sunt mai slabe din punct de vedere evicienta. Iar in al 3 lea an de schimb deja ai un comportament muult diferit.
Evident fiecare parere este unica, cel mai bine este sa iti formezi propria parere testand variantele care ti le permiti.
Tu ce anvelope de iarna premium ai folosit? ce parere ai despre ele?
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *