Pergole retractabile made in Italy Spain sau Turkie

Imi fac la casa o pergola. Mi-a placut sistemul de umbrire de la Lidl si am inceput sa caut pergole retractabile.
Am gasit pergole retractabile made in Italy si Spania. Pe cele turcesti le-am exclus momentan din lista de optiuni.
In cautarea pe internet am conversat cu pergosole.com care mi-a ofertat o pergola retractabila din aluminiu pentru terasa de 4 metri pe 5 metri.
Pergola care o vrem noi are un pret incepand cu 5.000 euro. Include si structura de aluminiu si tavanul retractabil prelungit pana jos. Practic tavanul si latura lunga o am activata la telecomanda. Lateralele mi-a recomandat sa le fac ulterior pentru ca nu mereu sunt utile.
Fiind cu un buget restrans am discutat si varianta in care voi face cu mesteri locali structura din lemn pt pergola si sa imi livreze doar sistemul de tavan retractabil cu motoras somfy.
In varianta asta ies mult mai ieftin, aproape la jumatate de pret. Structura unei pergole de 4×5 metrii din aluminiu este mult mai scumpa decat una din lemn. Este adevarat ca este rezistenta. Am inteles ca daca lucrezi cu tavanul retractabil peste o structura de lemn care mai „lucreaza” in timp ar trebui reglat sistemul de ghidaj pentru tavan. Asta vom vedea in timp, sper sa lucreze foarte putin si lent cadrul de lemn pe care vom monta tavanul retractabil.

Asta este pergola retractabila care am primit-o ca recoamandare la aproape 5.000 EURO. Nu este una ieftina, dar, daca luam in calcul sa cumparam doar tavanul retractabil si structura o facem local, atunci devine un proiect realizabil pentru casa noastra.

Asta este pergola care ne-o dorim noi:

Continuam cautarile si mai strang ceva bani ca sa fiu sigur ca voi cumpara un sistem de umbrire comod dar si rezistent. Sigur se gasesc si pergole mai ieftine, iar un sistem cu tavan fix si invelitoare din solzi lipiti de bitum este de departe cel mai simplu sistem.

Dar daca vrei un sistem modern, aproape de secolul tehnologic, sigur te vei uita la un sistem de pergola retractabila.
Am mai primit oferta si pe niste sisteme bioclimatice DAR pentru bugetul nostru sunt prea mult acum.
Poate daca aveam casa pe la 2 Mai (Constanta) mai luam mai serios in calcul oferta de pergola bioclimatica care se poate folosi si pe timp de iarna oferind protectie foarte buna. Asta daca visezi sa te uiti iarna la stele si sa bei o cana de vin fiert.

 

 

One thought on “Pergole retractabile made in Italy Spain sau Turkie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *