Terapia Bowen schimba vieti

Pentru majoritatea bolilor moderne, observate sau neobservate, nu exista tratament care sa le amelioreze. Se porneste de la durerea de spate, dureri de cap, indigestie pana la stres si anxietate. Terapia Bowen prin tehnicile sale holistice vine in sprijinul tuturor persoanelor, care sufera de aceste afectiuni. Aceasta tehnica consta in miscari, presiuni, viteza si directive in zonele mici ale corpului. Aceasta ar insemna sa se insiste din cap pana in picioare asupra tesuturilor moi. Se are ca tinta zonele care sunt inghetate sau blocate prin eliberarea tensiunii din tesuturi sau din muschi, dar si resetarea terminatiilor nervoase si a receptorilor care controleaza miscarea. Spre deosebire de masaj care foloseste masarea muschilor, Terapia Bowen  presupune miscari usoare si delicate practicate cu degetele asupra articulatiilor si muschilor. Astfel se transmit mesaje din interiorul corpului, se reactiveaza memoria celulara, apare relaxarea si un echilibru general.

Ce trateaza Terapia Bowen?

Terapia Bown initiaza si grabeste vindecarea corpului. Miscarile intervin cu semnalele de la creier catre corp, eliberand tensiunea, stresul si bagajul emotional. In Tehnica Bowen corpul face toata miscarea, atunci cand terapeutul transmite mesajul. Aceasta tehnica ofera beneficii in durerea de spate, de gat, migrenele si alinierea corpului.  Mai poate trata probleme precum dureri de solduri, probleme respiratorii sau digestive, dar si probleme de fertilitate. De altfel, este o lista lunga de afectiuni care pot fi tratate cu aceasta tehnica. Este o terapie eficienta, care trateaza simptomele, dar mai ales si cauzele. 

Ce sa te astepti de la Terapia Bowen?

Fiecare programare urmeaza un format asemanator. De fiecare data, cand mergi la terapeutul Bowen, te intreaba cum te-ai simtit si daca mai sunt dureri evidente pentru a fi ameliorate. Daca intampini probleme, acestea vor fi luate in considerare si se insista pe locurile dureroase. Toti avem in organismul nostru capacitatea de a ne autovindeca, iar aceasta terapie amplifica vindecarea in propriul ritm. Se produce activarea resurselor proprii ale corpului trezindu-i simtul de conservare si in acelasi timp si reflexele. Corpul se echilibreaza si permite concentrarea asupra bolii. Terapia Bowen implica activarea legaturii dintre sistem nervos, osos si muscular. Asupra sistemului nervos se actioneaza si se reduc efectele inflamatiilor si a proceselor degenerative. Calmeaza migrenele si orice fel de dureri constante si ajuta in recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale. In caz de oboseala sau stres, terapia Bowen echilibreaza si relaxaseaza organismul.

Afectiunile ce pot fi tratate cu terapia Bowen sunt: deplasarile de oase, probleme psihice usoare, afectiuni ale aparatului digestive, infertilitate, probleme hormonale si ginecologice. 

Aceasta terapie nu prezinta riscuri pentru sanatate si nu are efecte adverse fiind complet noninvaziva. Se recomanda tuturor persoanelor de orice sex si varsta, dar de retinut este ca nu se poate combina cu alte terapii. Se ofera organismului posibilitatea de a se autovindeva, iar orice interventie alopata sau alternativa poate bruia echilibrul necesar. In urma sedintelor de terapie Bowen se urmareste un stil de viata echilibrat, consum de lichide necesar, o dieta sanatoasa si miscare in fiecare zi. Toate acestea sunt niste reguli usor de urmat, iar limitele sunt impuse de afectiunea avuta si de procesul de refacere sau recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *