ERP Gratuit Top 10 Solutii ERP Open Source

Cauti un ERP Gratuit ?

Iti prezentam mai jos top 10 solutii ERP gratuite.

In timp ce piața ERP este dominată de giganti software precum SAP și Oracle există o mulțime de opțiuni de ERP Gratuit open source.

Uitați-vă la piața ERP din Romania și veți găsi un peisaj dominat de o mana de produse comerciale oferite de bine-cunoscuti furnizori de software enterprise, cum ar fi SAP, Oracle, Microsoft și Sage + cativa dezvoltatori autohtoni.

Deși există o mulțime de proiecte ERP open source (erp gratuit pana intr-un punct), cota lor de piață combinată este neglijabila. Asta in ciuda multor avantaje cunoscute ale software-ului open source, cum ar fi faptul că aceasta este, de obicei liber pentru a fi descărcat si dezvoltat, cu funtiii personalizate conform necesatilor.

Ce inseamna cotă de piață in lumea ERP -urilor gratuite?

În timp ce in joc intra un număr de factori tehnici, unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că cele mai multe proiecte ERP gratuit (open source) nu dispun de bugetele de marketing ale vânzătoriilor giganti, cum ar fi Oracle și SAP care cheltuie miliarde de dolari pe departamentele de vânzări și marketing.

Acest aspect este important, deoarece sistemele ERP sunt aplicatii critice, și selectarea unui ERP bun este departe de a fi un obiectiv ușor de atins. Asta înseamnă că majoritatea cumpărătorilor au nevoie de ajutor cu procesul de selecție a solutiilor ERP. Dar, din moment ce majoritatea proiectelor open-source au foarte putine fonduri pentru a sustine eforturile de marketing, aceasta disproporționalitate greu de combatut este echilibrata de rationamentul si cercetarea amanuntita realizata de viitorii utilizatorii de solutii ERP gratuite. Pentru a alege cea mai potrivita solutie ERP gratuita este nevoie de multa cercetare. In continuare veti regasii Top 10 furnizori de solutii ERP gratuite (open source) care defapt nu sunt total lipsite de costuri, pentru ca necesita implementare.

Există, de asemenea, o problema de expertiză in piata din Romania pe zona de ERP -uri open source.

Lista ERP -uri gratuite Open Source

ERP Gratuit Open Source

1. Adempiere ERP Gratuit Business Suite.

(Java) Adempiere este o platformă cuprinzătoare ERP multi-platformă, care a fost desprinsa dintr-un alt proiect ERP SocrateOpen dezvoltat în 2006 sub denumirea Compiere. Acesta solutie ERP oferă o gamă largă de caracteristici, inclusiv modul de vânzări, achiziții, contabilitate, management de fabricație, managementul materialelor și finanțe, precum și HR, CRM și salarizare. Software-ul este disponibil pentru descărcare de pe portalul Sourceforge sub licenta GPL.

2. Apache OFBiz. (ERP Gratuit sub forma de framework)

Multi-platformă (Java) OFBiz (care inseamna Deschis pentru afaceri) este o solutie ERP Apache complexa. Lansata sub licența Apache 2.0, este libera pentru a fi descărcata de la Apache. Suita include mai multe funcții ERP, inclusiv e-commerce, management de catalog, sistem de promotii și management de stabilire a prețurilor, managementul comenzilor, managementul depozitelor, contabilitate, management de fabricație, POS și alte caracteristici interesante.

3. ERP Gratuit oferit de Odoo ERP. Odoo este noul nume pentru o suită de aplicatii de business open source cunoscuta anterior sub numele de OpenERP. Produsul se adresează companiilor de toate mărimile, și este utilizat de întreprinderi mici si mari, inclusiv Danone, Canonical, Singer și serviciul poștal francez La Poste. Suita este împărțita într-un număr de aplicații sau module discrete usor de administrat, inclusiv facturare, contabilitate, management fabricație, achiziții, management depozit și management de proiect.

Ediția gratuita a ERP-ului Odoo este disponibila pentru descărcare gratuită, iar aceasta include toate modulele – cele de tip ERP, precum și CRM, marketing și altele. Versiunea găzduita este disponibila gratuit pentru doi utilizatori, și ulterior se poate face upgrade incepand cu 12 de euro per utilizator (15 dolari SUA) pe lună pentru fiecare aplicație, inclusiv suport pe e-mail. Un pachet mai cuprinzător, care include asistență, personalizare și materiale de instruire este de asemenea disponibil pentru fiecare aplicație pentru  111 Euro per utilizator (138 dolari SUA) pe lună.

In opinia mea, Odoo ofera cel mai potrivit ERP gratuit pentru piata din Romania.

4. xTuple. (Qt și Postgres) xTuple pretinde a fi numărul unu in topul solutiilor ERP gratuite (open source) din lume și a fost în jurul nostru într-o formă sau alta incepand cu anul 2000. Acesta solutie oferă o ediție gratuita open source numita PostBooks care este disponibila pe Sourceforge, și este de asemenea disponibila ca un produs licențiat cu mentenanta, suport și opțiunea să se folosească ca un serviciu oferit in cloud (Software As A Service, SaaS)

La fel ca aceste două ediții, care vizează întreprinderile mici și mijlocii, xTuple oferă trei ediții suplimentare comerciale pentru organizații mai mari – una care vizează distribuitori, una vizează producătorii și o ediție mai generala de întreprindere. Acestea sunt construite pe aceeași fundație open source și împărtășesc aceeași bază de cod de programare.

Ediția open source include funcționalități pentru contabilitate, vanzari, CRM, achizitii/cumpărare, definiția produsului, inventar și distribuție, industria ușoară și „OpenRPT open source report writer”. Licența comerciala pentru PostBooks costă 1.200 dolari per utilizator pentru o licență perpetuă, sau 400 dolari pe utilizator pe an. Daca este folosita ca un serviciu aceasta solutie costa un extra 100 $  pe lună, plus 30 dolari pe utilizator pe lună.

5. Openbravo ERP. (Java) Openbravo este un sistem ERP deschis , care este disponibil pentru descărcare pe Sourceforge. Vizează întreprinderile mici și mijlocii, acest sistem modular include finanțe și contabilitate, management de achizitii, managementul vanzarilor, managementul inventarului, management de proiect, POS, business intelligence și alte module faine.

Openbravo ERP oferă, de asemenea două ediții comerciale – o ediție profesional pentru companiile mai mici cu până la 5 utilizatori simultani și o ediție  pentru companiile mari, cu un număr substanțial de utilizatori.

6. opentaps este un ERP gratuit integrat, open source și cu capacitati CRM. Este o suită sponsorizata de Open Source Strategies Inc. și este utilizata de organizații precum Toyota și Honeywell. Opentaps sprijină e-commerce, CRM, departamentul de depozit și managementul stocurilor, managementul lanțului de aprovizionare, departamentul de management financiar, business intelligence. Numele de „opentaps” a fost inițial un acronim pentru „aplicații Open Source Enterprise Suite”.

opentaps este disponibil ca software gratuit în V3 GNU Affero GPL, precum și cu o licență comercială care vă permite să modificați codul sursă, fără obligația de a face particularizările dvs. publice.

Opentaps Professional Edition este oferit sub licență comerciala cu un pachet de suport oferit de Open Sourcee Strategies Inc,  include actualizări pentru opentaps, acces la suport opentaps prin tracker, timp de răspuns garantat patru ore din timpul orelor de program și asistență de la distanță prin VNC și SSH pentru 600 dolari pe utilizator pe an.

7. Dolibarr. Proiectat pentru companiile mici și comercianți individuali, Dolibarr este o suită ERP open source, care include ERP și funcționalitate CRM. Acesta poate fi instalat pe o mașină locală sau accesata de pe un server, și este de asemenea oferita ca o soluție software-as-a-service (SaaS), cu o perioadă de încercare gratuită de partenerii Dolibarr, DoliCloud și ATM Consulting.

Software-ul este extrem de modular, iar modulele principale includ gestiunea vanzarilor si de achiziție, gestiunea stocurilor, de administrare a contului bancar, management de comenzi și de management de transport maritim. Module suplimentare plătite, sunt de asemenea disponibile din DoliStore.

8. ERP5. (Python, Zope) ERP5 acoperă contabilitate, managementul relațiilor cu clienții, comerț, management depozit, management transport maritim, facturare, managementul resurselor umane, design de produs, de producție și management de proiect.

9. ERPNext. (MySQL, Python) ERPNext este o soluție ERP similara cu Openbravo și Odoo, care vizează întreprinderile mici și mijlocii

10. LedgerSMB. (PostgreSQL, Perl) LedgerSMB este un sistem de contabilitate cu intrare dubla și software ERP gratuit ce vizează întreprinderile mici și mijlocii.

Sunt acestea într-adevăr ERP -uri gratuite comparabile cu greii SAP si Oracle? În nici un caz. Dacă comparam cu SAP sau Oracle …Toate aceste produse conțin mai puțin decât ceea ce caracterizeaza un singur modul de R12, cu toate acestea, lista solutiilor ERP gratuite prezentate reprezinta produse comerciale care să satisfacă diferite nevoi in plecand de la organizatii foarte mici la organizatii medii.

Te descurajeaza un proiect ce implica cercetare pe forte proprii a posibilitatii de implementare ERP Gratuit, vezi ce ofera si piata de ERP Romania, vezi jucatorii principali.